Translate

maandag 9 september 2013

De prestatie van een biercollectief

Als je het heel snel zegt lijkt het niet zo ver: 2013 meter. Maar om te zwemmen is het toch wat anders. Kunnen een aantal bekenden uit de Amsterdamse Bierwereld nu uit ervaring zeggen.


Het weer klaarde gelukkig wat op en toen de Amsterdam City Swim van start zou gaan was het wer zelfs vrij aardig. Het water was een graad of 21 en dat schijnt toch wat frisser te zijn dan je zou denken. Voor de stoere mannen en vrouwen van het 020 Biercollectief geen reden om af te zien van wat ze beloofd hadden: de afstand zwemmend af te leggen en zo geld op te halen voor de stichting ALS. Voor wie het niet weet: ALS is een vervelende ziekte waarvan niemand weet hoe je er aan komt en al helemaal niet hoe je het geneest. En aangezien alle spieren een voor een uitvallen weet je nooit zeker wanneer een van die vitale spieren aan de beurt is, zoals die van hart en longen. Het is dus van belang dat we meer over die ziekte te weten komen en daarvoor is geld nodig.

Nu waren de deelnemers in de bierwereld bekend als brouwers en bierverkopers, maar een reputatie als zwemmers hebben ze niet bepaald. Aangezien ze bovendien pas in de zevende wave mochten vertrekken moest de uitgebreide schare fans die halverwege stond te wachten enig geduld betrachten tot uiteindelijk de eerste zwemmer voorbij kwam. Met enige tussenpozen kwamen ze tenslotte allemaal voorbij, waarbij een voorzichtige waarneming leerde dat de verkopers wat sneller waren dan de brouwers. De snelle jongens en meiden tegenover de wat bedaardere ambachtsmannen zullen we maar zeggen. Bij brouwen moet je de tijd nemen en dat bleek.

Maar langzaam of snel, daar ging het niet om. Zonder uitzondering hebben ze de finish gehaald en daarop kunnen ze trots zijn. Bovendien hebben ze er ,samen met de mensen die tijdens de Swim nog geld inzamelden met, natuurlijk, bier, hun deel bijgedragen aan die 1,5 miljoen die de actie uiteindelijk heeft opgeleverd als ik het nieuws gisteren goed heb begrepen. Daarom Brouwerij 't IJ, Brouwerij de Prael, Bier&Co en ook Bierproeflokaal "In de Wildeman": Jullie hebben laten zien wat de Amsterdamse Bierwereld kan betekenen. Ik hoop nog veel van het 020 Biercollectief te horen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten